Organizator:

Emmanuel Lorieux - czym zaskoczyła go polska kuchnia i jak ocenia Kulinarny Puchar Polski?

Podziel się

Wywiad z jurorem Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Emmanuel Lorieux pochodzi z Normandii. Tam rozpoczął pracę w gastronomii zaczynając od praktyk w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin. Później pracował w hotelu Le Meridien w Paryżu (Francja), San Diego (Kalifornia), Barcelonie (Hiszpania), Toronto (Kanada), Tokio (Japonia), na Bora Bora i w Abu Zabi. Pracowałem również dla Joela Robuchona w Paryżu i w kilku 2-gwiazdkowych restauracjach we Francji. Przez 8 lat pracował dla Nestlé Professional, w tym przez 3 lata jako Global Food Executive Chef. Podczas 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski Emmanuel zasiadł w gronie jurorów. Co sądzi o polskiej kuchni? Jak ocenia Kulinarny Puchar Polski? Zapraszamy na wywiad!